Přeskočit na obsah

Žáci na kvalifikaci o MČR

Klatovští mladší žáci se v sobotu 9.4. zúčastnili kvalifikace o účast na mistrovství republiky ve volejbale. Turnaj se konal v Karlových Varech v Hale míčových sportů za účasti skutečně zvučných a velkých volejbalových družstev (VK Karlovarsko, VK Jirkov – Ervěnice, VK Lvi Praha, AERO Odolena Voda, SK VOLEJBAL Ústí nad Labem).

Naším hlavním cílem bylo nasbírat zkušenosti a konfrontovat se s velkými kluby, které dlouhodobě pracují s mládeží. Již od začátku bylo jasné, že šance na postup jsou velice malé. Všichni naši protivníci již měli zkušenosti z krajských soutěží šestičlenných družstev, kde celou sezónu bojovali o umístění v tabulce. Benjamínci z Klatov si zatím vyzkoušeli pouze zápasy trojic a čtveřic a zejména v úvodních utkáních to bylo na herním projevu znát.

V pěti utkáních se nám bohužel nepodařilo vyhrát ani jeden set, i když v zápase s Ústím nad Labem jsme byli velice blízko. Z trenérského pohledu jsme však volejbalově rostli zápas od zápasu a v porovnání s ostatními týmy určitě herně nezaostáváme. Turnaj nám ukázal, že náš mladý tým má velkou perspektivu a že v příštím roce budou šance na postup výrazně vyšší.

(Hráči: Karel Zálešák, David Netrval, Pavel Řežábek, Michal Mašek, Jan Hořánek, Adam Křesťan, Ondřej Vlasák, Jakub Talián – Trenéři: Karel Zálešák, Oldřich Vlasák)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *